Verzendeenheden
Verzendeenheden

Verzendeenheden

Het verzendtarief is afhankelijk van de verzendeenheid. Wij hanteren stukgoederen, lengtegoederen en diverse palletvormen. Met eenheidstarieven weet u precies waaraan u toe bent. De tariefstaffels gelden voor het totale werkelijke gewicht van de zending, tenzij het berekende volumegewicht hoger is. Volumegewicht is een standaardformule die de dichtheid bepaalt bij de berekening van transportkosten. Voor de berekening van transportkosten geldt altijd de hoogste waarde in de vergelijking van het werkelijke gewicht van de zending met het product van het volume in m³ en ‘x’ kg/m³.

Stukgoederen

Het stukgoedtarief geldt voor zendingen van meerdere colli naar één afleveradres. Het maximum gewicht per collo is 30 kg. Daarboven moet een pallet worden gebruikt, waarvoor het pallettarief geldt. Het maximum aantal colli per zending is 15 stuks. Wilt u een groter aantal naar één adres verzenden, dan kunt u deze op een pallet aanbieden. Colli langer dan 200 cm worden als lengtegoed bevracht.

Lengtegoederen

Colli met ten minste één zijde met een lengte tussen 200 en 600 cm worden als lengtegoederen beschouwd. Voorbeelden zijn bundels, buizen, kokers en ladders. Vanwege de beduidend hogere verwerkingstijd zijn wij genoodzaakt voor deze stukgoederen een ander tarief in rekening te brengen.

Palletzendingen

Tot palletzendingen behoren alle gestapelde goederen op halve pallets, europallets en/of blokpallets. Het maximaal toegestane gewicht en de afmetingen verschillen per pallet. Voor goederen die buiten het grondoppervlak van de pallet steken, berekenen wij het tarief op basis van laadmeters (NL) of het aantal hele palletplaatsen dat de pallet inneemt. Voor pallets zwaarder dan 800 kg berekenen wij dubbeltarief.